SVENSK TEMPEH PÅ GULA ÄRTOR

NUTRIENT TEMPEH - PÅ SVENSKA GULA ÄRTOR

Vår hantverksmässigt framtagna Tempeh är anpassad efter det svenska klimatet och baseras på gula ekologiska ärtor från stolta odlare på Öland. Genom beredning och en kontrollerad fermentering får produkten en unik struktur och len rund smak. En allsidig produkt som passar utmärkt som huvudingrediens i grytor, på grillen eller vid stekning. Easy Peasy!

VAD SMAKAR VÅR TEMPEH
Sensorisk beskrivning av Johan Swahn, Ph.D inom sensorisk marknadsföring. Studien genomförd med en konsumentpanel på 120 personer.

  • Smak: Brödiga toner med smöriga inslag, viss nötighet.

  • Textur: Frasig och viss sprödhet i texturen.

TILLAGNINGSMETODER

För att få fram tempehns ursprungsmak rekommenderar vi att steka skivad tempeh i rikligt med olja på medelhög värme och salta ordentligt.

Vi rekommenderar starkt att marinera tempehn med smakerna syra, umami och hetta.

Vår allsidiga produkt passar även utmärkt i grytor som den matiga ingrediensen. Skär tempehn i grytbitar, bryn det först sedan lägg i en valfri gryta med hög smakintensitet.

Strax är julen på ingång och varför inte bryta av den tunga köttbuffén med vår tempeh. Marinera skivad tempeh i en buljong uppspättsad med julens alla kryddor. Koka upp din favorit glace och griljera de marinerade skivorna. Här får du den vegetariska motsvarigheten till julribbsen.

Alla gillar panerat! Dubbelpanera marinerade skivor av tempeh i mjöl, ägg (eller kikärtspad) och pankoströbröd. Stek med olja eller fritera. Servera med en frisk sallad och en emulsion. Boom!

______________________________________

HÄR HITTAR DU OSS

ÅTERFÖRSÄLJARE: