/ Tempeh - proteinrikt & klimatsmart

Tempeh är ursprungligen en indonesisk produkt där man tog till vara på resterna av tofuproduktionen. Nutrient har istället gjort en svensk variant genom att använda en av de mest historiskt svenska livsmedel vi har – gula ärtor. Ärtorna odlas på Öland och skickas sedan till en produktionslokal i Vårby där en fermenteringsprocess skapas.

 

Nötig i smaken och med stora variationsmöjligheter i matlagningen är Tempeh ett gott och hållbart protein-alternativ som både är snällt mot hälsan och klimatet.

VAD SMAKAR TEMPEH?

Enligt Johan Swahn, Ph.D inom sensorisk marknadsföring, som genomfört en studie med en konsumentpanel på 120 personer.

"Smak: Brödiga toner med smöriga inslag, viss nötighet.

Textur: Frasig och viss sprödhet i texturen."

TIPS - TILLAGNINGSMETODER

– För att få fram tempehns ursprungsmak rekommenderar vi att steka skivad tempeh i rikligt med olja på medelhög värme och salta ordentligt.

Vi rekommenderar även att marinera tempehn med smakerna syra, umami och hetta.

– Vår allsidiga produkt passar även utmärkt i grytor som den matiga ingrediensen. Skär tempehn i grytbitar, bryn det först sedan lägg i en valfri gryta med hög smakintensitet.

– Alla gillar panerat! Dubbelpanera marinerade skivor av tempeh i mjöl, ägg (eller kikärtspad) och pankoströbröd. Stek med olja eller fritera. Servera med en frisk sallad och en emulsion. Boom!

info@nutrient.se

+46 73 073 22 14

Visitor adress:
THINGS

Drottning Kristinas väg 53
114 28 Stockholm

Post adress:
NUTRIENT
Rörstrandsgatan 42
113 40 Stockholm

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle