Vi har bytt namn till A2O

Besök vår nya hemsidan här

/ Tempeh - proteinrikt & klimatsmart

Tempeh är ursprungligen en indonesisk produkt där man tog till vara på resterna av tofuproduktionen. Nutrient har istället gjort en svensk variant genom att använda en av de mest historiskt svenska livsmedel vi har – gula ärtor. Ärtorna odlas på Öland och skickas sedan till en produktionslokal i Vårby där en fermenteringsprocess skapas.

 

Nötig i smaken och med stora variationsmöjligheter i matlagningen är Tempeh ett gott och hållbart protein-alternativ som både är snällt mot hälsan och klimatet.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

VAD SMAKAR TEMPEH?

Enligt Johan Swahn, Ph.D inom sensorisk marknadsföring, som genomfört en studie med en konsumentpanel på 120 personer.

"Smak: Brödiga toner med smöriga inslag, viss nötighet.

Textur: Frasig och viss sprödhet i texturen."

TIPS - TILLAGNINGSMETODER

– För att få fram tempehns ursprungsmak rekommenderar vi att steka skivad tempeh i rikligt med olja på medelhög värme och salta ordentligt.

Vi rekommenderar även att marinera tempehn med smakerna syra, umami och hetta.

– Vår allsidiga produkt passar även utmärkt i grytor som den matiga ingrediensen. Skär tempehn i grytbitar, bryn det först sedan lägg i en valfri gryta med hög smakintensitet.

– Alla gillar panerat! Dubbelpanera marinerade skivor av tempeh i mjöl, ägg (eller kikärtspad) och pankoströbröd. Stek med olja eller fritera. Servera med en frisk sallad och en emulsion. Boom!